MU Palkovice - Metylovice 2:1 (0:0)

24.09.2013 10:43

Sestava: Smolík - Závodný, Lesniak, R.Merta, Galásek - Mičulka (L.Vyvial), Huška, Tobiáš (Habrnál), Vrška (Čuba) - Kusý, Zátopek (Gola)

Góly: R. Merta (48, 88)

 

Další zápas v domácím prostředí jsme začali aktivně a již v 3. minutě Mičulka přihrává Zátopkovi a ten ani na 2x nedává. V 8. minutě krásná akce dvojice Tobiáš-Kusý-Tobiáš nedává sám proti brankářovi hostí. Po těchto dvou nevyužitých šancích přichází zase nějaký útlum. Sice máme více míč pod kontolou, ale opět špatně provedené finální přihrávky nám bráni dostat se do vyložených šancích.

 

Do 2. poločasu jsme nastoupili s odhodlaním dát gól a zvítězit, ale soupeř z ojedinělého útoku hned zkraje poločasu, po špatné domluvě Galáska s Čubou, dává 1. gól zápasu. Naštěstí máme v mužstvu na podzim ve skvělé formě hrajícího R.Mertu, který kromě obranných povinností dokáže i zaútočit. Nejdříve po skvělé přihrávce Tobiáše ve 48. minutě vyrovnává. A pak v pokračujícím tlaku dává v 88. minutě po krásném úniku L.Vyviala i druhý a vítězný gól mužstva.

Klukům děkuji, že se celý zápas snažili, i když jim to v některých fázích utkání moc nešlo. I tak jsme nakonec vybojovali 3 body. Stále to sice není hra, jakou bych já i diváci čekali, ale body jsou doma. Musíme kluky podporovat a ne po nich v průběhu zápasu pořvávat. Oni chtějí vyhrávat a ja věřím, že jim to zas půjde. Musíme být všichni trpěliví.

 

Jistě fotbal hrát nezapoměli, i na lepší a profesionální mužstva přijde etapa, kdy se nedaří tak, jak by mělo. Důležité je, že získáváme body.

 

S pozdravem tréner Wiedermann