Mistrovské utkání Dobrá B - Palkovice 0:2 (0:1)

04.09.2013 21:24

Sestava: Smolík - T.Vyvial, Čuba, R.Merta, Galásek - T.Skurka, Huška, Vrška, Závodný – Habrnal (Tobiáš), Kusý, do hry nezasáhl nemocný L.Vyvial.

Góly: T. Skurka (39), Tobiáš (85)

 

Další zápas venku nás přivedl na hřiště Dobré, kde nás hostilo jejich B mužstvo. Nám chybělo pár hráčů ze základní sestavy - J.Lesniak, Zátopek-dovolená, Poledník-turnaj starých pánů, Tobiáš a L.Vyvial na střídačce kvůli nemoci. Zápas probíhal v dost svižném tempu s náznaky šancí na obou stranách. I když 2x měl Habrnal vyloženější šance než domácí, ale v gól neproměnil ani jednu. Podařilo se až v 39. minutě, po krásné přihrávce Kusého proměnil svou šanci T. Skurka. 1 poločas se pak dohrál ve stejném duchu, jak probíhal (0:1).

Do 2 poločasu jsme nastoupili s tím,že chceme zvýšit své vedení a v klidu zápas dohrát. Hned v 46. minutě po úniku Kusého domácí obránce ve snaze odkopnout míč trefuje tyč vlastní branky. V 60. minutě střídá Tobiáš Habrnala a za pár minut svým důrazem vybojuje míč a dává gól, který rozhodčí na pokyn pomezního neuznává a ještě uděluje žlutou kartu, tenhle pochybný výrok nebyl jeho posledním. Vrcholem jeho umění bylo, když Huška vybojoval míč na stopérovi Dobré, ten jej následně stáhl dolů a pan rozhodčí neudělil ani žlutou kartu, i když v pravidlech je jasně za tenhle faul červená. Naštěstí přichází 75. minuta, pěknou akci zakončuje Huška ránou vedle a konečně v 85. minutě nádhernou akcí po ose Merta-Závodný-Kusý zakončuje Tobiáš, je to 0:2. Tak i utkání končí. 

Máme plus 6 bodů, i když hra zatím není bůh ví co. Ale je větší umění vyhrát, když se nedaří, než když se daří. Nejsem úplně spokojen s hrou 
- hodně ztracených přihrávek a míčů, hlavně špatným výběrem provedení akce
- chození bezhlavě do 3 až 4 hráčů samozřejmě přichází ztráta míče
- rychlý protiútok, který nemusí skončit vždy jak dnes - či již chycený spolehlivým brankářem Smolíkem nebo zmařený nejlepším hráčem R. Mertou (již v 2. zápase po sobě) anebo neuměním domácích hráčů. 

Závěrem je třeba se poučit z chyb, neurazit se a bude to dobrý. 
S pozdravem trenér Juraj Wiedermann