Palkovice - Oldřichovice

21.10.2017 14:00

PALKOVICE - OLDŘICHOVICE 0:2 (0:1)

 
Sestava: 
Smolík - Magera, Musil, Merta J.(78'), Vyvial T.(70') - Burda, Merta R., Huška, Svobodník - Skurka(73'), Vrtný 
 
Náhradnici
Kozel (70'), Kusý(78'), Galásek (73'), Prášil
 
Diváci: 80 
 
Komentář k utkání Vlastimila Martínka
 
    Palkovice vstoupily do utkání se zjevnou snahou odčinit nevýrazný výkon a špatný výsledek z Metylovic. Hned v prvních minutách mohlo být toto úsilí vyjádřeno i brankově. Už ve 4. minutě se po centru Skurky ocitl sám před hostujícím golmanem Honza Vrtný, ale z malého vápna netrefil branku. O chvíli později byl ve velmi dobré šanci Matěj Svobodník, ale z 16-ti metrů branku přestřelil. Zato v 9.minutě se po "minele" Franty Musila dostali do první šance hosté a jejich hráč Walek na dvakrát prostřelil golmana Smolíka - 0:1.Další průběh hry byl poměrně vyrovnaný. Ve 22.a 27.minutě mohli navýšit vedení hosté z Oldřichovic, ve 38.minutě mohutně zatlačili  i domácí,ale ani série čtyř rohových kopů v řadě nepřinesla vyrovnání.
    
    Druhý poločas nabídl divákům opět velmi zajímavý fotbal. Hosté potvrzovali roli vedoucího mužstva okresního přeboru, působili hodně fotbalově. Přesto se ani oni nevyvarovali chyb v defenzívní činnosti. V 55.minutě chybělo opravdu málo, aby spolupráce R.Merty s Honzou Vrtným neskončila golem. Postaral se o to skluzem jeden z obránců hostů. Tlak Palkovic i nadále pokračoval a vyvrcholil v 63.minutě nedovoleným zákrokem obránce hostů, po kterém rozhodčí Nytra nařídil pokutový kop. K exekuci se postavil sám faulovaný Honza Huška, ale neuspěl. Zvolil polovysokou,špatně umístěnou střelu,kterou golman hostů vyrazil na rohový kop. Po následujícím rohovém kopu se opět vyznamenal hostující brankář a vynikajícím zákrokem zabránil vyrovnání domácích. Po neproměněných šancích domácích přišly i šance hostů.V 65.,67.a 68.minutě zachraňoval domácí svými bravurními zákroky brankář Smolík. Domácí ale nesložili zbraně a i nadále se snažili o vyrovnání skóre. Hned v následující minutě byli blízko k vyrovnání, když Honza Vrtný dostal na malém vápně přihrávku "na dlouhou nohu", ale nestačil skórovat. Zápas tak nakonec dospěl k rozhodnutí v 76.minutě, kdy po vyšachování celé palkovické obrany hosté Ciencialou přidali druhou branku - 0:2. Domácí pak nevyužili těsně před koncem utkání ani další příležitost ke zkorigování výsledku,kdy chybu hostujícího golmana nepotrestal dorážkou Honza Huška.
 
    Hosté nakonec v Palkovicích zaslouženě zvítězili,ikdyž domácí podali velmi dobrý výkon a byli jim více než vyrovnaným soupeřem. Bolestí palkovických fotbalistů zůstává i nadále neproměnování ani těch nejvyloženějších šancí,včetně penalty. Možná náprava však může přijít už v příštím kole v Kozlovicích. Utkání se hraje v neděli 29.října 2017 od 14.00 hodin.
 
    Palkovičtí dorostenci hrají své další důležité mistrovské utkání v sobotu  28.října 2017 od 11.30 hodin v Dobré.