Palkovice - Hrádek

07.10.2017 15:00

PALKOVICE - HRÁDEK 3:2 (1:1)

 
Sestava:
 
Smolík - Vyvial T., Merta R., Musil, Galásek - Strack, Lesniak J. (37'), Huška (55'), Kocúr R. - Vrtný, Kozel (75')
 
Náhradnici: Kusý, Skurka T. (37'), Farský, Svobodník (55'), Habrnál (75'), Prášil
 
Diváci: 60
 
Komentář Vlastimila Martínka
 
    Ve třetím domácím utkání v řadě hostily Palkovice fotbalisty Hrádku.Zranění a nemoci domácích nadělaly hodně vrásek a starostí trenéru Petru Baumanovi,který se musel opět obejít bez několika hráčů základní sestavy. 
    
    Domácí fotbalisté se po počátečním oťukávání chopili iniciativy a nebezpečně ohrožovali golmana hostů. Jejich úsilí bylo korunováno vedoucí brankou už v 7.minutě,když přízemní centr Romana Kocúra z levé strany poslal míč do brány Přemek Strack - 1:0. Hosté postupně vyrovnali hru a nebezpečně ohrožovali branku Pavla Smolíka. V 16.minutě dostali hosté od obrany domácích "předvánoční dárek", kdy dvě jejich hrubé chyby umožnily hráči hostů Szuscikovi samostatný nájezd na domácího golmana a vyrovnání - 1:1. Významným okamžikem zápasu se stala 25.minuta,  kdy hostující Zowada uviděl za faul druhou žlutou kartu a musel nedobrovolně do šaten. Hosté ale přes oslabení působili nadále fotbalovým dojmem a hráli s domácími zcela vyrovnanou partii. Ve 37.minutě se zranil Jara Lesniak a nahradil ho Tomáš Skurka. 
  
    Do druhého poločasu vstoupili domácí s viditelnou snahou zúročit početní převahu. Povedlo se to už v 53.minutě, když po obléhání hostující branky a následném centru Skurky skóroval hlavou opět Přemek Strack - 2:1. Utkání nabralo na zajímavosti, zvláště když Hrádek nesložil zbraně a zle zatápěl obraně Palkovic. V 67.minutě se z protiútoku zrodila třetí branka domácích. To nejlepší střelec Honza Vrtný svým typickým způsobem obelstil obranu Hrádku a přízemní střelou zavěsil po třetí - 3:1. V 70.minutě mohl definitivně pohřbít naděje Hrádku na zisk bodů Tomáš Kozel, který po vyšachování obrany měl před sebou prázdnou branku, ale zblízka zamířil vedle. Přesto se zdálo,že je rozhodnuto a vítězství domácích nic nestojí v cestě. Opak byl však pravdou. Hosté dobře kombinovali a využívali častých okének v obraně Palkovic. Za své úsilí byli odměněni a dočkali se snížení na jednobrankový rozdíl. Hostující Marek Pav prošel středem obrany a zblízka prostřelil Smolíka - 2:3. Od této chvíle se domácí začali obávat o výsledek a s vypětím všech sil odolávali tlaku hostů.Těsné vítězství nakonec Palkovice uhájily. 
  
Odložené mistrovské utkání 8.kola sehrají Palkovice ve Staříči ve středu 11.října 2017. Začátek utkání v 16.00 hodin.  
 
Oko díváka Biziho

Branky : Strack 2, Vrtný
Střelci : VRTNÝ 9, Strack 4, Svobodník, Huška a Kocúr po 2, Musil a Merta R. po 1 + 1 vlastní = 22 gólů v 8 zápasech = 2,75 g/z
Penalty : beze změny - celkem my 1/1, proti nám 3/2
Rozhodčí : ŠAŠINKA - Novák, Hetmer (laik) - dobří...

- nemohl bych dělat trenéra... asi bych hráče místy i fackoval - místo kulnutí balonu do prázdné branky a pohodového vedení 4:1 děláme další nesmyslné kličky a prakticky z protiútoku dostaneme na 3:2...
- hosté byli v mezihře v poli lepší, z naší strany to bylo jalové...
- můžeme být rádi, že jsme 2/3 zápasu hráli proti 10, i tak jsme se do konce zápasu třásli o výhru...
- Hrádek ukázal, že ne náhodou má 15 bodů...